Mediaklik
Jawatan Kosong Perbadanan Keretapi (RAC) :Ambilan Tahun 2023

Jawatan Kosong Perbadanan Keretapi (RAC) :Ambilan Tahun 2023

Permohonan jawatan kosong Perbadanan Keretapi (RAC) kini dibuka bagi pengambilan tahun 2023, terbuka kepada rakyat Malaysia yang berkelayakan. Untuk makluman, terdapat banyak jawatan yang ditawarkan oleh pelbagai syarikat pada bulan ini.

JAWATAN KOSONG PERBADANAN KERETAPI (RAC)

Kepada mereka yang sedang mencari pekerjaan,Perbadanan Aset Keretapi (RAC) kini sedang membuka pengambilan pelbagai jawatan kosong bagi melancarkan lagi perjalanan operasinya tahun ini. Pengambilan ini adalah terbuka kepada warganegara Malaysia yang berminat dan berkelayakan sahaja.

Di halaman ini dikongsikan berkenaan maklumat jawatan, syarat-syarat kelayakan dan cara memohon bagi jawatan-jawatan yang ditawarkan.

KELAYAKAN JAWATAN KOSONG PERBADANAN KERETAPI

Berikut adalah beberapa syarat kelayakan asas bagi permohonan jawatan yang ditawarkan (RAC)

  • Terbuka kepada Warganegara Malaysia
  • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
  • Kelayakan akademik boleh dirujuk di hebahan rasmi kekosongan jawatan

Jawatan yang ditawarkan :

Pegawai Khidmat RAC 19 – Pembantu tadbir : Gaji ditawarkan RM1,800

Jurutera Gred J41 : Gaji ditawarkan dari RM2,500 hingga RM9,600

CARA DAFTAR PERMOHONAN

Bagi mereka yang berminat dan menepati syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan, permohonan kekosongan jawatan boleh dibuat seperti mana yang dinyatakan di hebahan rasmi kekosongan jawatan. Permohonan hendaklah dikemukakan secara atas talian (online) di Sistem Permohonan Jawatan RAC – KLIK DISINI

Setiap pemohon juga perlu memastikan segala maklumat yang diberikan adalah benar, sahih dan tepat, serta hanya memohon jawatan yang selaras dengan ketetapan syarat-syarat kelayakan setiap jawatan. Hanya calon yang menepati syarat-syarat kelayakan dan melepasi tapisan sahaja yang akan dipelawa menghadiri sesi temu duga.

MAKLUMAT LEBIH LANJUT

Untuk makluman umum, pelbagai kemudahan, jawatan kosong dan inisiatif telah diperkenalkan pada tahun ini bagi membantu rakyat yang kurang berkemampuan dan memerlukan. Sila cek list insentif yang ada dan layak untuk anda mohon – RUJUK DISINI untuk informasi lengkap maklumat.

Add comment