Sudah Puas Ajar Gelaran Ibu, Tetapi Anak Masih Panggil Dayah Guna Nama Saja -"Tutu Dayahhh"

Telegram Rasmi Bantuan Kerajaan👇https://t.me/SenaraiBantuanKerajaan
Dilahirkan pada tanggal 17 Ogos 2020, Anak tunggal Dayah Bakar secara rasminya menginjak ke usia 2 tahun pada hari ini. Pengacara termuka itu banyak berkongsikan video mengenai gelagat anaknya di media sosial yang dikenali sebagai Achbar Muhammad Fahri di media sosial dan ia sangat digemari oleh pengikut setia mereka. 

Fahri, ibu, ibu, ibu, ibu
Sama juga seperti kanak-kanak kecil yang lain, Dayah Bakar gigih mengajar anaknya memanggilnya dengan gelaran 'ibu'. Sudah pasti ramai mak-mak diluar sana yang mengalami perkara sama iaitu struggle yang sama di mana cahaya mata mereka hanya pandai megungkapkan panggilan 'ayah', Namun amat susah untuk menyebut gelaran 'ibu' atau 'mama' walaupun sudah berkali-kali diajar.


Dayahhhh, tutu    Dayahhhhh... Tutu Dayahhhh

Dapat dilihat melalui sebuah video yang dimuatnaik di applikasi TikTok, Tanpa disangka selama ini fahri hanya memanggil ibunya menggunakan nama sahaja. Budak cilik itu juga masih belum pandai bercakap sepenuhnya, sebutan yang dikeluarkan bercamput pelat amat comel sekali seumpama dia sedang bercakap dengan kawan pula. 

@dayahbakar Fahri 2 years old esok 🥹🤍 #fyp #fypシ #fypdongggggggg ♬ original sound - DayahBakar

Alamak Fahri, Dayah tu ibu awak tau... Panggil macam kawan dia je, bertuah betul

Video tersebut telah meraih lebih setengah juta tontonan, ramai netizen yang terhibur dan ramai juga golongan ibu yang mengaku melalui perkara yang sama seperti itu, Olhe kerana anak-anak dirumah cenderung mendengan panggilan yang sering digunakan oleh orang rumah. Mereka menukar kepada 'ayah' dan 'mama' sebagai usaha membetulkan kebiasaan yang salah. 

Sumber: Erin Sakura