Jawatan Kosong PUSPAKOM Tahun 2022~ GAJI RM1,500 sehingga RM8,000

Telegram Rasmi Bantuan Kerajaan👇https://t.me/SenaraiBantuanKerajaan

PUSPAKOM Buka Pengambilan Terkini ~ GAJI RM1,500 sehingga RM8,000. Khas kepada anda yang sedang mencari pekerjaan dan berminat untuk menjawat jawatan kosong terkini yang tertera pada halaman Web Malaysia.

Buat makluman, pengambilan jawatan kosong ini telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat dengan jawatan kosong yang kami iklankan. Sila pastikan anda membaca maklumat jawatan, syarat serta kelayakan yang dikehendaki dengan teliti sebelum mengemukakan sebarang permohonan bagi jawatan kosong ini.


Permohonan Jawatan

1) Call Centre Agent – PUSPAKOM Shah ALAM. 
2) Accounts Clerk – PUSPAKOM Glenmarie. 
3) Maintenance Technician – PUSPAKOM Sungai Petani. 
4) Maintenanca Technician – PUSPAKOM Padang Jawa. 
5) Polis Bantuan/ Traffic Warden – PUSPAKOM Wangsa Maju
6) Maintenanca Technician – PUSPAKOM Wangsa Maju
7) Maintenanca Technician – PUSPAKOM Batu Maung
8) Clerk, Quality & Concession Management
9) Kerani ( Kontrak) – PUSPAKOM Kluang
——————————————————–
Kelayakan Minima: SPM/ Diploma/ Ijazah
Majikan: PUSPAKOM
Tutup Permohonan: 14 Ogos 2022 (Jam 11.59 Malam)


Untuk Memohon, Rujuk Pautan Berikut

Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong KKM adalah merupakan kekosongan terkini di https://www.jobstreet.com.my/en/job-search/jobs-at-puspakom-sdn-bhd/.

Pemohon haruslah mengisi maklumat yang lengkap merangkumi maklumat peribadi diri serta memastikan untuk turut memuat naik resume pemohon yang terkini serta dokumen sokongan berkaitan.

Sila kemukakan permohonan anda melalui portal atas talian seperti yang diberikan pada point kelima.

Hanya calon yang berkelayakan sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga dan permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh tiga (3) bulan adalah dianggap tidak berjaya:

Untuk maklumat lanjut & syarat-syarat kelayakan jawatan ini, sila klik pada pautan berikut: KLIK SINI


Keperluan & Kelayakan Memohon

Sekiranya anda merupakan calon yang memiliki kelayakan dengan kelulusan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, “A” Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa bagi mengisi kekosongan jawatan yang dinyatakan di atas. (Sila rujuk syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)


Kelebihan Pemohon
- Kemas. 
- Berpengetahuan am. 
- Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah). 

Manfaat Pekerjaan
- Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
- Cuti Tahunan
- Cuti Sakit dan lain-lain (rujuk iklan permohonan kerja kosong di bawah)


Bagaimana Memohon

Permohonan kerja kosong PUSPAKOM terbaru di atas boleh dilakukan secara online/ atas talian. Sila ikuti arahan seperti di bawah.

Klik pada pautan “KLIK SINI” di atas, kemudian rujuk pada maklumat permohonan, syarat serta tarikh tutup permohonan jawatan tersebut.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon hendaklah mendaftar terlebih dahulu (sekiranya diperlukan) sebelum melakukan pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem.

Pemohon disarankan bagi mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenarai pendek akan dipanggil temuduga. Semoga berjaya!

PENGENALAN PUSPAKOM

Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (PUSPAKOM) ialah syarikat pemeriksaan kenderaan berkomputer yang ditubuhkan pada 1994, Puspakom di bawah (DRB-HICOM), di bawah Syarikat Persendirian perkhidmatan Puspakom kepada Kumpulan DRB-HICOM agar perkhidmatannya lebih menarik dan berdaya saing.DRB-HICOM adalah syarikat yang tersenarai di bursa saham.

Antara tujuan penubuhannya ialah memeriksaan kenderaan lama dan baru, kereta import memenuhi piawai keselamatan yang ditetapkan. Pemilik kenderaan akan dikenakan caj tertentu dengan kadar yang sesuai.

Pengarah Urusan Kumpulan DRB-Hicom Datuk Seri Mohd Khamil Jamil menyatakan Puspakom mempunyai 50 cawangan tetap dan 21 cawangan berjadual di seluruh Malaysia. Pemilik kenderaan lama hendaklah ke Puspakom untuk membuat pemeriksaan berkala bagi memastikan kenderaan mereka benar-benar selamat digunakan.