Pengeluaran Khas KWSP 2.0 Bakal Ada?


 

Dalam keadaan ekonomi pasca pandemik ini, masih ramai yang mengadu mengalami masalah kewangan.

 

Bukan semua orang mempunyai caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) bagi membolehkan mereka mengeluarkan i-Citra, i-Lestari dan pengeluaran khas KWSP 10K baru-baru ini.

 

Pengeluaran Khas KWSP 2.0

 

Selepas mendapat wang KWSP RM 10,000 dan berseronok di Hari Raya Aidilfitri, ada yang mula resah dan tak tenang. Ini kerana, wang semakin kering kerana sudah menyambut hari raya yang sudah 2 tahun tidak disambut. Ada yang seronok membeli barang kemas dan ada yang menggunakan wang itu untuk membayar hutamg adik-beradik atau along.

 

Sebenarnya tak salah pakai duit KWSP tapi biarlah ukuran baju di badan sendiri. Lebih baik RM 10,000 dijadikan modal untuk membeli aset seperti barang kemas atau buat modal perniagaan kecil-kecilan seperti jual barang di pasar malam atau buat drop ship.

 

Mengapa wang KWSP perlu dibazirkan seolah-olah tiada hari esok?

 

Perlu Ke Ada Pengeluaran Kali Ke 2

 

Siapa yang tak nak duit? Lagi-lagi sekarang tengah zaman susah, lagi banyak yang perlu diselesaikan dengan wang.

 

Jika korang setuju pengeluaran khas 2.0 ini patut diadakan, sila join Group FB KWSP Pengeluaran RM10,000 One-Off.

 

Sememangnya kini di zaman orang kaya semakin kaya, orang susah semakin miskin, kita kena banyak berfikir sebelum buat keputusan dalam bidang kewangan ini dan sama-samalah kita bermuhasabah.

 

Jimat berbelanja kalau RM 10,000 masih ada baki lagi. Moga jangan berharap dengan pengeluaran RM 10,000 daripada KWSP 2.0.

 

Sumber: utusan