Pemuda Ini Ajar Teknik Nyanyi Cara Afgan, ‘Free’ Je Sambil Duduk Tepi Jalan


 

Manusia dilahirkan dengan memiliki pelbagai kelebihan. Ya, tidak dinafikan, setiap antara kita mempunyai bakat yang tersendiri dan tentunya sangat berbeza dengan yang lain.

 

Lagi satu, tidak dinafikan sebenarnya ramai yang suka menyanyi. Namun, tidak semua orang yang boleh menyanyi dengan baik dan sedap.

 

Ajar cara dan teknik Afgan nyanyi

Seperti kisah seorang bakal guru bahasa Inggeris ini, dia mempunyai bakat dan pandai meniru teknik nyanyian penyanyi profesional tanah air dan luar negara yang telah mencuri perhatian ramai.

 

Dalam satu rakaman video yang dikongsikan lebih 700 ribu tontonan itu menunjukkan seorang lelaki memakai helmet dan berada di atas motosikal mengajar gaya serta teknik penyanyi terkenal, Afgan menyanyi.

 

Jelasnya, teknik yang dikongsikan itu bukanlah 100 peratus seperti yang digunakan oleh penyanyi terkenal tersebut, tetapi sebaliknya ia merupakan penelitian pendiriannya sendiri.

 

Unik dan berbakat, pemuda ini mendapat ribuan pujian daripada orang ramai. Berikut adalah perkongsian rakaman yang menunjukkan pemuda yang bernama Peejane mengajar teknik Afgan nyanyi.

@pijinlahsiot @Afgan ♬ original sound - It's Peejane - Helmet Singer

 

Difahamkan, dia bukanlah seorang guru atau pelajar daripada jurusan pemuzik tetapi segala yang dikongsinya hanyalah daripada pemerhatiannya sendiri.

 

Selain itu, pemuda ini turut berkongsi cara teknik penyanyi lain menyanyi seperti Anuar Zain dan Fabio Asher.

 

Menjengah di ruangan komentar, rata-rata warganet memuji suara dan teknik nyanyian pemuda ini dan meninggalkan komentar tentang reaksi  keterujaan mereka.

 

Sumber: Peejane, siakapkeli