Jawatan Kosong Di Majlis Amanah Rakyat (MARA)


 

Jawatan kosong tahun 2022 kini dibuka oleh pihak Majlis Amanah Rakyat (MARA). Bagi mereka yang berminat dan sedang mencari pekerjaan, sila ikuti segala perkongsian yang telah disediakan di bawah ini.

 

Pengambilan calon kekosongan jawatan ini terbuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat untuk menjawat jawatan seperti yang telah dinyatakan di bawah ini. Sila pastikan bahawa anda telah membaca serta memahami segala syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum anda melakukan permohonan kekosongan jawatan tersebut.

 

MAKLUMAT KERJAYA

 

Nama Majikan : Majlis Amanah Rakyat (MARA)

Tarikh Tutup : 21 Jun 2022

Lokasi : Pelbagai Negeri

 

Berikut adalah merupakan kekosongan jawatan yang telah ditawarkan oleh pihak Majlis Amanah Rakyat (MARA):

 

1. Pegawai Ehwal Ekonomi (Gred E41)

2. Penolong Pegawai Latihan Vokasional (Gred DV29 / DV30)

3. Pembantu Makmal (Gred C19)

4. Pembantu Pegawai Latihan  Vokasional (Gred DV19)

5. Penjaga Jentera Elektrik (Gred J19)

6. Pembantu Operasi (Gred N11

 

Untuk memohon, sila rujuk pada pautan di bawah ini :

 

-         Bagi calon yang berminat untuk melakukan permohonan, anda dikehendaki menghantar segala maklumat permohonan dengan lengkap yang merangkumi resume anda beserta dengan pengalaman pekerjaan anda yang lalu (jika diperlukan).

-         Jika diperlukan, para pemohon yang belum mempunyai akaun berdaftar hendaklah mendaftar akaun terlebih dahulu sebelum melakukan sebarang permohonan kekosongan jawatan yang telah diiklankan di atas.

-         Hanya calon yang layak sahaja yang akan dipanggil untuk tujuan sesi temuduga manakala bagi permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh masa tiga bulan adalah dianggap sebagai tidak berjaya.

-         Untuk mengetahui maklumat lanjut berkaitan dengan kekosongan jawatan yang ditawarkan di atas sila klik pada pautan berikut KLIK DI SINI.

 

SYARAT KELAYAKAN MEMOHON

 

Sekiranya para pemohon merupakan individu yang berkelayakan dengan mempunyai kelulusan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, “A Level”, Pra-Universiti) atau sebarang kelayakan professional daripada pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), para pemohon adalah dipelawa untuk memohon kekosongan jawatan yang dinyatakan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan jawatan di bawah telebih dahulu sebelum melakukan permohonan)

 

Ciri-ciri calon yang diinginkan adalah seperti berikut:

 

-         Kemas dan pembersih

-         Mempunyai pengetahuan am yang baik

-         Mempunyai ciri kepimpinan dan bertanggungjawab

 

Kelebihan yang ditawarkan:

 

-         Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik

-         Cuti tahunan

-         Cuti sakit

 

CARA MEMOHON

 

Permohonan kekosongan jawatan terkini di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti segala arahan seperti di bawah ini.

 

Sila klik pada pautan “KLIK DI SINI” yang terdapat pada bahagian atas dan rujuk pada maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan jawatan kosong tersebut.

 

Untuk permohonan kali pertama, para pemohon perlulah mendaftar akaun terlebih dahulu (sekiranya diperlukan) sebelum melakukan sebarang pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem.

 

Para pemohon dinasihatkan agar sentiasa mengemaskini segala maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Untuk makluman, hanya calon yang berjaya disenarai pendek sahaja yang akan dipanggil untuk tujuan sesi temuduga.

 

Sumber: MARA