Permohonan Jawatan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia Mei 2022


 

Permohonan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di  Malaysia sebagaimana berikut:-

 

Maklumat Permohonan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam

 

Jawatan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam

 

1.      Penolong Pegawai Arkib Gred S29

2.      Penolong Pegawai Tanah Gred NT29

3.      Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19

4.      Pembantu Awam Gred H11

·        Nama Majikan : Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia

·        Penempatan : SPA Negeri Perak & Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia

·        Kelayakan : PMR/PT3/SPM/Diploma

·        Tarikh Tutup Permohonan : 23 – 24 Mei 2022

 

Untuk memohon lain-lain Jawatan (Mohon Disini)

 

Cara Memohon Suruhanjaya Perkhidmatan Awam

 

·        Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.

·        Permohonan jawatan diatas hendaklah melalui pautan Permohonan Online yang boleh didapati melalui pautan yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.

·        Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.

·        Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.

·        Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

 

Syarat Asas Permohonan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam

 

·        Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.

·        Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.

 

Mohon Online