Duit Ada RM5 Je, Tapi Lihat Apa Yang Abang Cashier Ini Lakukan


 

Disaat ekonomi yang kurang baik ini, pasti ada individu di luar sana yang pasti terkesan disebabkan harga barang yang meningkat dan kurangnya peluang perkerjaan.

 

Namun berbalik kepada rezeki dari yang maha Esa, setiap dari kita telah ditentukan rezeki masing-masing, walaupun kita tidak tahu dari mana iyanya datang. Sama seperti kisah dibawah.

 

Melalui akaun Tiktok @akku_passompa, dapat dilihat seorang kakak bersama anak nya yang bertanyakan harga makanan di sebuah restoran dengan berbekalkan 5 ringgit untuk memenuhi hajat anak nya untuk membeli makanan disitu

@akku_passompa Balas kepada @azuddan04 𝘴𝘦𝘭𝘢𝘭𝘶 𝘮𝘶𝘳𝘢𝘩 𝘳𝘦𝘻𝘦𝘬𝘺 𝘰𝘳𝘢𝘯𝘨 𝘣𝘢𝘪𝘬🤲 #fyp #fypシ #foryou #fypシ゚viral ♬ bunyi asal - 🇵 🇦 🇸 🇸 🇴 🇲 🇵 🇦 💫

 

Namun malangnya manu makan yang dipinta mugkin berharga lebih dari yang termampu, tapi Abang cashier tersebut dengan balik hati ingin membelanja adik tersebut manu yang diinginkan, malahan dia jugak memberi kupon miliknya kepada kakak tersebut yang bernilai 20 ringgit.

 

Alhamdulillah, masi ada lagi insan yang berhati mulia diluar sana seperti Abang ini, diharap perkara seperti ini dapat di contohi oleh orang ramai. Dapat dilihat ramai yang turut menitipkan doa dan pujian di ruangan komen kepada abang dan kakak tersebut.