Semakan MySalam B40 M40: Cara Daftar Pendaftaran Online 2022

*Refresh sekiranya banyak iklan keluar
Telegram Rasmi Bantuan Kerajaan👇https://t.me/SenaraiBantuanKerajaan

Sistem skim semakan pendaftaran mysalam b40 insurance & M40 tahun 2022 di Malaysia, Cara daftar online dengan mudah untuk tuntutan PERCUMA RM8000 dan elaun RM50 sehari (maksimum 14 hari) termasuk positif COVID 19 kkm serta claim permohonan bantuan kewangan rm700 yang kuarantin pesakit di rumah atau Hospital. 

Selain daripada bantuan sara hidup bsh bujang yang sedang rancak diberikan kepada kalangan golongan B40 dan tidak lupa juga golongan M40, dan penerima layak yang lain, satu lagi inisiatif bantuan rakyat telah dilancarkan oleh kerajaan Malaysia.

Ia adalah insiatif sepertimana yang diumum pada pembentangan Bajet Malaysia yang lalu. Nak tahu lebih lanjut termasuk cara memohon?

Butiran cara semak dan daftar mai salam atau my salam ini dikongsikan di bawah ini. Jikalau ada yang kata skim peduli sihat sudah cukup bagus, bagi Mypt3 sendiri skim perlindungan B40 & M40 ini jauh lebih baik lagi. Mengapa?

Sebelum itu, kepada yang belum hantar permohonan mytv percuma, cepat sebelum terlambat. FREE sahaja!

Apa Itu MySalam Pendaftaran

Ia adalah bantuan rakyat yang diperkenalkan kerajaan dengan harapan golongan B40 yang berjumlah 3.69 juta dan juga golongan M40 yang berjumlah 4.3 juta dibantu pada ketika mereka menghadapi penyakit kritikal.

Bukan satu dua tetapi penyakit, tetapi sejumlah 45 penyakit kritikal tersenarai dalam bantuan ini.

Skim perlindungan Nasional ini adalah satu perlindungan insurans dan insuran takaful PERCUMA dan FREE meliputi kalangan yang berumur antara 18 hingga 65 tahun termasuk individu bujang yang ditawar kerajaan malaysia.

Syarikat insuran @ (insurance) terkemuka di Malaysia, Great Eastern telah terbabit dalam projek perlindungan kesihatan berskala besar ini dengan sumbangan sejumlah RM2 bilion.

Mungkin syarikat insurans lain seperti Prudential, PRUBSN, Alliance insurance, AIA Insurance, AXA Insuranc, Zurich akan ikut jejak langkah terlibat dalam skim terbaru ini? Mungkin

Senarai Kelebihan Mysalam Daftar 2022

1) Jikalau anda disahkan kena salah satu daripada 45 penyakit kritikal yang tersenarai untuk memohon tuntutan mysalam termasuk insurance untuk sakit jantung, kanser, Alzheimer dan anda terus akan menerima bayaran one off bantuan RM8000 untuk penerima yang layak bagi kumpulan B40 manakala bantuan RM4000 untuk manfaat kumpulan M40

•> keradangan pankreas
•> novel coronavirus (2019 n-CoV atau covid 19)
•> virus kurang daya tahan manusia (HIV)
•> melecur teruk
•> strok atau angin ahmar
•> parkinson
•> anggota badan tangan atau kaki atau kedua-duanya lumpuh
•> dialisis buah pinggang
•> perlu pembedahan injap jantung, serangan jantung
•> Boleh tuntut alat perubatan untuk stern jantung dan prostesis
•> penyakit AIDS
•> penyakit alzheimer
•> penyakit paru paru, kanser hati
•> penyakit arteri koronari
•> pekak
•> koma
•> operate otak
•> meningitis bakteria
•> buta
•> Untuk yang dapat positif COVID 19

2) Jikalau anda tinggal di wad hospital kerajaan, anda juga akan diberikan pembayaran bantuan RM50 sehari (maksimum tuntutan 14 hari setahun bersamaan dengan nilai bantuan RM700 setahun).

Ia bagi meringankan beban dek kerana kehilangan pendapatan sepanjang menerima rawatan di wad hospital kerajaan Malaysia.

Banyak faedah dan manfaat dengan skim pelindungan kesihatan ini.

Cara Daftar Mysalam B40 Online

1) Anda boleh tuntut sekarang. Tidak perlu lakukan register dan daftar borang permohonan, atau hantar mysalam b40 pendaftaran online insurance. Terus sahaja boleh tuntut.

2) Semak cara memohon & semakan kelulusan kelayakan mysalam 2022 kami kemaskini di bawah ini:

•> Link daftar dan semakan mysalam b40 insurance online Klik Sini

1. Boleh terus pergi ke portal rasmi skim perlindungan kesihatan masyarakat b40 melalui pautan yang kami kongsikan melalui pautan di jadual atas.

2. Anda boleh akses masuk menggunakan butiran kad pengenalan dan kata laluan dan password yang dihantar kepada anda melalui kiriman sms

3. Selepas login, sila cari butang ‘Download Form’ dan klik download ‘Critical Illness – Doctor’s Statement form’

4. Borang tersebut perlu diisikan selengkapnya oleh doktor yang melakukan rawatan terhadap anda

5. Selepas itu, anda boleh hantar scan borang tersebut bersama-sama dengan dokumen lain termasuk salinan kad pengenalan dan surat pengesahan doktor yang boleh anda upload dan muat naik di portal rasmi mereka di ruangan Claims > Claims Submission > CI Claims

6. Dan jikalau sudah lengkap dokumen yang diperlukan boleh klik burang ‘SUBMIT’

Dan jikalau tiada sebarang masalah, duit yang yang dijanjikan akan terus masuk ke akaun bank sama yang telah anda daftar semasa permohonan bantuan prihatin nasional bpn dan bantuan sara hidup BSH sebelum ini. Jelas?


Semak Kelayakan Mysalam M40 Pendaftaran

Untuk golongan M40 yang mana gaji dan pendapatan setiap bulan isi rumah antara RM4,360 hingga RM9,619 atau gaji dan pendapatan isi rumah kurang RM100,000 setahun boleh mohon dan daftar skim pelindungan m40 melalui pautan di bawah ini:

Permohonan untuk semakan status mysalam M40 2022 dengan login di sini

cara isi mudah sahaja

Video Pelancaran


Semakan Permohonan Bantuan Kewangan b40 RM700 2022
Tahukah anda, jika anda positif covid 19 sehingga kena kuarantin covid 19 di hospital atau di rumah sendiri seperti yang diarahkan KKM, anda juga layak membuat tuntutan bantuan elaun.

Untuk anda yang tidak tahu sekarang, ini adalah cara daftar dan proses claim dan tuntutan melalui borang permohonan pendaftaran Bantuan Kewangan b40 sebanyak RM700 untuk golongan b40 dan m40 bagi di bawah program dan skim mysalam kuarantin covid 19 tahun 2022

1. Anda layak dapat bayaran RM50 untuk mysalam bantuan kuarantin pesakit covid samada di rumah atau di hospital

2. Maksimum boleh tuntut adalah 14 hari selama tempoh setahun ini

Mysalam Bantuan Elaun Kuarantin Pesakit Covid di Rumah

Ini contoh pembayaran elaun bantuan kewangan RM700 kena kuarantin dan bantuan untuk suspek / pesakit covid 19 samada kurantin di rumah atau hospital

Cara Permohonan Mysalam Covid Daftar Online

Semak skim perlindungan Mysalam Permohonan bantuan kewangan rm700 bagi golongan b40 dan m40 boleh dibuat secara online di pautan ini, https://www.mysalam.com.my/b40/public/

Permohonan di Kiosk

1. Permohonan bantuan kewangan rm700 untuk b40 semak kelayakan insurance boleh juga dilakukan dengan pergi ke mana mana kiosk mysalam yang terdekat dengan anda samada di Putrajaya, Melaka, negeri Sembilan, Pulau Pinang Penang, Kuala Lumpur Kl, Sabah, Sarawak, Perlis, Kedah, Kelantan, Terengganu, Perak, Selangor, Pahang, Johor

2. Bawa salinan kad pengenalan atau mykad anda bersama-sama dengan borang Annex 14 & Annex 17 di kiosk dan kakitangan bertugas akan membantu anda

3. Dapatkan surat borang tuntutan covid 19 Annex 14 & 17 dan cop, tempat, masa yang telah pun disahkan sepanjang tempoh anda kena kuarantin di rumah atau hospital. 

Selamat mencuba!

SEMAK borang tuntutan covid: 

Caranya mudah sahaja untuk claim covid 19 kkm, boleh semak di sini

Semak Bukti Pembayaran Mysalam Claim Covid

Terbaik! Di bawah ini adalah contoh duit bayaran tuntutan mysalam untuk yang kena kuarantin atau positif, rugi tak claim covid 19 kkm dan rajin semak dari masa ke semasa tarikh bayaran 2022 sudah masuk atau tidak. Alhamdulillah tarikh bayaran duit mysalam yang dijanjikan sudah masuk dalam akaun bank.

Soalan Lazim Skim Perlindungan

1. Bila dibuka Mysalam registration online?

Dibuka sepanjang tahun dan anda boleh membuat tuntutan dan semak setatus my salam pada bila bila masa

2. Adakah saya boleh buat tuntutan jika kuarantin (self quarantine) untuk covid 19?

Maaf, tidak

3. Di mana saya boleh menuntut dalam claim covid bantuan bayaran secara offline?

Anda juga boleh terus pergi ke kaunter khas dan kiosk yang tersedia dalam senarai hospital ini.

4. Portal rasmi ada sediakan pilihan Bahasa Melayu?

www.mysalam.com my/b40/info/ url=register_bm

5. Kenapa tidak layak mysalam

Ada dikongsikan di atas tidak berjaya clim my salam

6. Berapa banyak elaun positif covid

Sejumlah Bantuan RM700 diberikan untuk elaun positif covid

*Refresh sekiranya banyak iklan keluar
Telegram Rasmi Bantuan Kerajaan👇https://t.me/SenaraiBantuanKerajaan

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad