Kecewa Dikecam Menu Mahal, Chef Ammar Tunjuk Bukti Semua Bahan Berkualiti!


Belum seminggu umat Islam menyambut puasa, segelintir pelanggan bazar Ramadan mengeluh mengenai harga makanan yang dikatakan mahal dan tidak berbaloi dengan kuantiti dan kelazatan menu dijual.

 

Selain peniaga bazar, tukang masak popular Chef Ammar Ali juga tidak terkecuali dikecam netizen apabila mereka menyifatkan harga makanan dijual seperti ‘cekik darah’ yang tidak mampu dibeli oleh semua orang.

 

Seorang pengguna aplikasi TikTok, @momomqms berkongsi beberapa video memaparkan chef yang berasal dari Palestin itu meluahkan rasa kecewa dipercayai ketika melakukan sesi TikTok Live baru-baru ini.

 

Jangan ajar saya

@momomqms Chef ammar #nasiarabchefammar #koyak #silaturrahim #puasa #beritatiktok #kasihsayang #fyp #fypシ #respect #malaysiatiktok ♬ original sound - Mr.Momo

 

Chef Ammar menjelaskan, semua bahan digunakan untuk memasak adalah berkualiti tinggi selain cara penyediaan agak rumit sekali gus dapat memastikan kebersihan serta kepuasan hati pelanggan.

 

Guna minyak sapi, ayam bukan cuci atas lantai!

@momomqms Reply to @basitbroga5039 ♬ original sound - Mr.Momo

 

Tidak cukup dengan itu, dia juga cuba menyakinkan pengikut dengan menunjukkan secara terperinci antara bahan serta kandungan digunakan dalam masakan.

 

Melihat ke ruangan komen, rata-rata memberikan pendapat bahawa pilihan adalah terletak di tangan masing-masing. Sekiranya harga berbaloi dengan rasa, tidak salah untuk mencuba.

@momomqms Reply to @bondabaim ♬ original sound - Mr.Momo

 

Ini kerana Chef Ammar sudah mempunyai pengalaman dalam bidang masakan dan perhotelan selama berpuluh tahun, jadi memang ‘standard’ bagi harga yang ditetapkan.

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad