i Biaya: Cara Daftar Skim Perumahan Rumah Malaysia KPKT

*Refresh sekiranya banyak iklan keluar
Telegram Rasmi Bantuan Kerajaan👇https://t.me/SenaraiBantuanKerajaan

Cara Daftar Biaya Rumah Skim Pembiayaan Perumahan Malaysia KPKT tahun 2022

Sebenarnya macam-macam usaha yang telah dilakukan oleh kerajaan Malaysia dan Kementerian KPKt yang dilakukan bagi membantu pemilikan diklangan rakyat Maaysia hari ini.

Hakikatnya masih ramai yang tidak dapat memiliki rumah di Malaysia terutaanya kalangan anak muda. Kebanyakan masalah yang dialami, kebanyakannya adalah berpunca dari pembiayaan yang sukar diperolehi.

Melihatkan kepada masalah ini, kerajaan keluarga Malaysia melalui kpkt baru sahaja memperkenalkan satu program yang diberi nama i-biaya rumah yang membantu anda mendapatkan pembiayaan perumahan di Malaysia dengan lebih mudah dan senang lulus.

Cara Daftar i Biaya Rumah Untuk Pembiayaan Perumahan 2022

Kerajaan menyediakan 3 pilihan untuk anda mendapatkan pembiayaan perumahan melalui skim program i biaya rumah ini.

1. Daftar i-Biaya Rumah: SKJP

•> Skim Jaminan Kredit Perumahan SKJP

•> Jika anda bekerja sendiri, usahawan, peniaga, kerja gig, tetapi tiada slip gaji, gaji dan pendapatan setiap bulan masih rendah, KWSP pun tak ada bleh apply skim untuk kategori ini Yang bagus bukan sahaja anda boleh lulus pembiayaan rumah dengan lebih mudah dan senang malahan boleh tahap sehingga 100 peratus. TERBAIK! Anda sama sekali tidak perlu bayar duit deposit rumah melalui skim kategori PERTAMA ini.

2. i-Biaya Skim PR1MA Rent to Own

Skim untuk kategori ini, mungkin anda berminat kerana ia mendapat sambutan yang menggalakkan dikalangan rakyat Malaysia sebelum ini.

•> Anda boleh sewa terlebih dahulu pada kadar sewa yang murah dan berpatutan di rumah PR1MA
•> Dan dalam pada masa yang sama anda berpeluang untuk memiliki unit tersebut pada masa yang akan datang ang kebanykannya terletak di bandar bandar besar di Malaysia
•> Jadi kepada yang mahu sewa dahulu beli kemudian, boleh buat pilihan ini

3. iBiaya Skim Rumah Pertamaku

Ataupun jika anda berminat nak beli mana-mana rumah tetapi tiada kemampuan untuk sediakan deposit, anda boleh mohon pembiayaan perumahan sehingga 110 peratus di bawah skim rumah pertamaku.

Semoga dengan perkongisian memudahkan lagi anda untuk memiliki rumah pertama di bawah skim program i-biaya pembiayaan perumahan yang mudah bagi tahun 2022 ini.

*Sila kongsikan pautan ini kepada ahli keluarga dan rakan-rakan, diharap pautan ini sedikit sebanyak dapat membantu anda dan keluarga.

*Refresh sekiranya banyak iklan keluar
Telegram Rasmi Bantuan Kerajaan👇https://t.me/SenaraiBantuanKerajaan