"Dia Dah Block No Pakcik"- Seorang Ayah Menangis Kerana Terlalu Rindukan Anak

Ketika meningkatnya usia, tiada lagi yang diharapkan oleh orang tua selain kasih sayang serta perhatian dari anak-anak. Betullah menurut orang, seorang ibu boleh menjaga 10 orang anak, tetapi 10 orang anak belum tentu mampu menjaga ibu. Hal yang paling terakhir mesti didengar iaitu kisah pengabaian ibu bapa sendiri.
Ya Allah rindu yang teramat sangat…Kenapa sanggup lupakan abah anakku?
Justeru itu, melalui satu postingan video di laman TikTok, seorang lelaki berumur terlihat tidak dapat menahan tangisan kerana dia terlalu rindukan anaknya. Walaupun telah mencuba untuk membuang perasaan tersebut dan menerima ketentuan takdir yang mereka sudah lama tidak berhubung, tetapi ia dirasakan begitu sukar.
Saat pak cik koma 53 hari, bila isteri dapat tahu dia minta pisah…Saat tulah pak cik derita
Menurut penjelasan pak cik tersebut, si isteri telah menggugatnya untuk berpisah semasa dirinya sedang koma selama 53 hari punca daripada masalah jantung pada tahun 2014. Sejak waktu itu, lelaki ini mengakui dia dihalang untuk berjumpa dengan anak yang membawa kepada terputusnya hubungan. Apabila anak-anak sudah meningkat dewasa pula, mereka juga dengan sendiri menyekat sebarang perhubungan dengan bapa mereka.
@muhammadanas_ariqin

dah tak.mampu bertahan teramat rindu..

♬ Rembulan Malam - Decky Ryan

Kalau anak pak cik dapat tengok video ni tolonglah jumpa ayah tu, kesian dia tanggung rindu…Takut kifarah pada kamu nanti

Menjenguk ke ruangan komen, para netizen sangat sedih melihat keadaan orang tua tersebut yang meratap merindukan anaknya sendiri. Lalu, ramai yang berharap supaya si anak menonton video tersebut dan datang bertemu si ayah kembali.
Sumber: Erin SakuraPost a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad